Agenda archief

Op deze pagina vindt u de agenda van Nepomuk, met lezingen, bijeenkomsten en exposities.

Dinsdag 19 maart 2019
Nepomukkapel
20:00 uur

De boerderij-ontwikkeling in Brabant.

De voormalige boerderij van de familie van den Hork in het Luneven.

 

Beste leden we nodigen u uit voor lezing op dinsdag 19 maart 2019 van Judith Toebast over:

De boerderij-ontwikkeling in Brabant.

Judith  Toebast, zal in gaan op de ontwikkelingen van de boerderijen door de eeuwen heen. Welke typen boerderijen zijn er in het Land van Cuijk en hoe hebben de boerderijen zich ontwikkeld. 

Aan de hand van zowel nieuwe als oude foto’s wordt het verhaal geïllustreerd. In het dagelijks leven werkt Judith als specialist landelijke bouwkunst bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed in Amersfoort.

Zij heeft voor Stichting de Brabantse Boerderij als auteur meegewerkt aan diverse publicaties over boerderijen in Noord-Brabant. In 2012 verscheen haar boek: Historische Boerderijen van Peelland tot het Land van Cuijk; een jaar later het boek “Het Grote Boerderijen Boek”


In 2012 heeft ze de tijdelijke expositie ‘Boerenbedoeningen” over de boerderijen in de Gemeente Grave in Het Graafs Museum gemaakt. Het wordt interessante avond waar u veel van op zult steken.

Tot ziens op dinsdag 19 maart in de Nepomukkapel aanvang 20.00 uur

Maandag 25 februari 2019
Bibliotheek in Boxmeer
20:00 uur

De Steenstraat in Boxmeer en haar bewoners

Op maandag 25 februari houdt ons lid Jan Sieben in de biblotheek van Boxmeer om 20.00 uur een lezing/presentatie over zijn onderzoek naar de huizen en hun bewoners aan de Steenstraat, in de loop der eeuwen, te Boxmeer.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.biblioplus.nl a raison van € 2,50 of bij de Bieb in Boxmeer.