Agenda

Op deze pagina vindt u de agenda van Nepomuk, met lezingen, bijeenkomsten en exposities.

Zondag 23 september 2018
Vertrek Weijerplein Boxmeer
07:45 uur

Excursie Luik zondag 23 september 2018

Excursie Luik zondag  23 september 2018

 

Beste leden !

Het is weer zover; onze jaarlijkse excursie staat weer voor de deur. Dit keer hebben we een niet voor de hand liggende bestemming gekozen, namelijk een stad die de meesten voornamelijk kennen van hun doorreis naar het zonnige zuiden. Een stad waar lelijke jaren ’50 hoogbouw de oevers van de Maas ontsieren. Deze "Vurige Stede" heeft echter zo’n bijzonder karakter, een prachtige binnenstad en een zeer rijke historie dat wij u heel graag nader kennis willen laten maken met LUIK.

Luik was al in de Romeinse tijd een plaats van betekenis, is de plaats waar bisschop Lambertus werd vermoord in 706, en bekend van de St. Lambertuskathedraal en het Prins Bisschoppelijk paleis. U zult, net als wijzelf, verbaasd en verrast zijn van de grandeur en uitstraling die deze stad te bieden heeft; en daar willen wij u graag mee kennis laten maken. Verheugt u zich er maar alvast op !

Op ZONDAG 23 SEPTEMBER zullen wij om stipt 07.45 uur vertrekken met een touringcar vanaf het Weijerplein. Wij zullen om ca. 10 uur arriveren bij het Treinstation van Luik-Guillemins. Van hieruit vertrekken de hogesnelheidstreinen. Wij bezoek dit station vanwege het spraakmakende ontwerp van de wereldberoemde architect Santiago Calatrava. Nadat wij in het hypermoderne restaurant van een kop koffie met een croissant genoten hebben, zullen we het zeer indrukwekkende stations-complex bezichtigen met haar monumentale overkapping van 160 meter lang; glas, staal, wit beton en blauw hardsteen vormen een onvergetelijk geometrisch lijnenspel van constructie en licht; u zult onder de indruk zijn…

Daarna gaan we met de bus naar het oude stadscentrum waar gidsen ons een rondleiding zullen geven in het stadsdeel ‘Hors Chateau’. Luisterrijke 17e en 18e eeuwse stadswoningen, smalle steegjes en de steile berghellingen van de uitlopers van het Ardennerplateau vormen een prachtig contrast. Het Place du Marché en het Bisschoppelijk paleis; u komt ogen tekort.

Daarna gaan we in een zeer karakteristiek restaurant genieten van een royale lunch; de befaamde Boules Liégeois staan ondermeer op het driegangen menu, zorg dus dat u trek heeft…!

Na de lunch lopen we naar een ander stadsdeel naar de Kathedraal van St. Paul. Daar staat een bezoek aan de Schatkamer van Luik op het programma. In deze schatkamer zult u uitzonderlijke stukken van het Luikse middeleeuwse erfgoed bewonderen, zoals de befaamde Reliek van Karel de Stoute, de reliekschrijn van Sint Lambertus en de Drie Verrijzenissen in Maasivoor.

Na dit bezoek heeft u nog ruim de tijd om een terrasje te pikken, een museum te bezoeken of over de beroemde en zeer levendige Luikse Markt "La Batte" te slenteren; deze ligt op zeer korte afstand van de Schatkamer.

Om 17 uur zal de bus weer gereed staan voor het vertrek naar Boxmeer, waar u om ongeveer 19.00 uur zult terugkeren van een bijzondere reis.

De deelname aan de excursie geschiedt op volgorde van aanmelding. Uw bijdrage aan deze mooie dag bedraagt slechts € 45,- p.p., te voldoen in de bus.

AANMELDEN

Graag telefonisch bij onze secretaris Dick Reijnen: telefoon 0485-574527

Indien u specifieke dieetwensen heeft graag even opgeven bij uw aanmelding.

Tot ziens !

De Excursie-commissie

Annemijn en Mark Berbers, Dick Jetten

Vrijdag 30 november 2018
00:00 uur

JAARPROGRAMMA 2018

De allerbeste wensen voor 2018.

Het bestuur is er in geslaagd een interessant jaarprogramma 2018 samen te stellen.

Zie ook jaarprogramma 2018 elders op deze site, klik op

jaarprogramma 2018/

 

Agenda archief