Agenda

Op deze pagina vindt u de agenda van Nepomuk, met lezingen, bijeenkomsten en exposities.

Woensdag 21 november 2018
Nepomukkapel
20:00 uur

Presentatie van voorwerpen met verhalen uit de WO II

 verzameling WO II

Beste leden,  wij nodigen u uit voor een bijzondere activiteit, op woensdag 21 november om 20.00 uur in de Nepomukkapel. Een activiteit die gezien moet worden in het kader van de viering van 75 jaar bevrijding in 2019.

Presentatie van voorwerpen met verhalen uit de  WO II,

door de leden voor de leden.

Noord-Brabant gaat de bevrijding van de provincie volgend jaar groots herdenken. In september 2019 is het 75 jaar geleden dat Brabant, eerder dan de rest van Nederland, werd bevrijd.Voor een uitgebreid herdenkingsprogramma hebben de provincie en het nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg samen ongeveer 10 miljoen euro ter beschikking gesteld.De verschillende oorlogsmusea in Brabant willen de Tweede Wereldoorlog met 75 persoonlijke verhalen vertellen aan de bezoekers.

Normaliter wordt rond deze tijd van het jaar de Rariteitenavond georganiseerd. Het leek ons, vooruitlopend op 75 jaar bevrijding, een goed idee om de rariteiten te verleggen naar voorwerpen, foto’s en verhalen uit de WO II.

Elk lid van onze vereniging heeft beslist nog herinneringen, voorwerpen en verhalen(eventueel van horen zeggen) uit deze bewogen periode waarin het dagelijks leven toch zoveel mogelijk zijn doorgang vond.

Het wordt beslist een interessante avond waar verrassende zaken aan de orde zullen komen.

Wij rekenen op u !

Tot ziens op woensdag 21 november op 20.00 uur in de Nepomukkapel.

Dick Reijnen

Maandag 17 december 2018
Nepomukkapel
20:00 uur

Wonderen in het zonlicht