Agenda

Op deze pagina vindt u de agenda van Nepomuk, met lezingen, bijeenkomsten en exposities.

Zondag 09 juni 2024
13:00 uur

presentatie Frontlijnen Boxmeer 1940 – 1945 Guido Siebers

 

Geachte leden , geachte geïnteresseerden,

Zoals u wellicht bekend is, staat onze focus dit jaar op de herdenking van 80 jaar bevrijding van Boxmeer en omstreken. Daarom nodigen wij u van harte uit voor de zeer bijzondere lezing van ons lid Guido Siebers op zondagmiddag 9 juni bij Hotel Restaurant Riche in Boxmeer aanvang 13.30 uur( zaal open 13.00 uur)

                                                   

                                                      Frontlijnen Boxmeer 1940 – 1945

Een visueel indrukwekkende vertelling over de invasie en bevrijding van Nederland en de impact ervan op Boxmeer en omstreken

Guido Siebers, bekend van "Tot frontgebied verklaard", neemt u op een unieke reis door de gebeurtenissen van de mobilisatie in 1939 tot aan de bevrijding in 1945.

In zijn presentatie plaatst hij oude verhalen in een nieuwe context en geeft hij vergeten of ongepubliceerde bronnen een plek op de tijdlijn. Daarnaast zullen enkele gastprekers extra diepgang bieden, ofwel door meer inzicht te geven in de mensen die bij de gebeurtenissen betrokken waren, ofwel door hun specialistische kennis over te dragen.

U krijgt een beknopt overzicht van de gebeurtenissen van de inval tot aan de bevrijding, inclusief lokale details en boeiende verhalen. De presentatie is zo opgebouwd dat zowel experts als mensen met minder kennis van de oorlog het verhaal goed kunnen volgen. De voertaal is Nederlands, maar sommige delen worden in het Engels gepresenteerd.

Een van de sprekers die ons zal inspireren is Chris LaBossiere. Hij is een Canadese ondernemer en maakt deel uit van de raad van bestuur van het Juno Beach Centre in Normandië. Chris heeft een bijzondere connectie met de Tweede Wereldoorlog, want zijn grootvader, Bjarne Tangen, was een Canadese soldaat die moedig vocht tegen de Duitsers, onder andere in Boxmeer en omgeving. Tijdens een patrouille tussen Beugen en Oeffelt redde Bjarne het leven van twee medesoldaten, wat hem later de eer opleverde van het Nederlandse Bronzen Kruis. Guido heeft Chris geholpen om deze cruciale gebeurtenis gedetailleerd te onderzoeken en vast te leggen in het boek "Tot frontgebied verklaard". Ondanks de tijd die verstreken is sinds dit onderzoek, blijven Chris en Guido verbonden door de oorlog, ondanks de grote afstand tussen hen. In zijn presentatie deelt Chris met ons de verhalen van zijn grootvader tijdens de oorlog en hoe deze ervaringen zijn verdere leven hebben beïnvloed.


Deze lezing staat open voor alle geïnteresseerden. Voordat de sociale- en lokale media worden ingelicht, bieden wij u als lid van Historische Vereniging Nepomuk de eerste kans om u aan te melden voor deze bijzondere middag.

U kunt zich eenvoudig aanmelden via een online formulier.

Vul alstublieft de gegevens in en klik onderaan het formulier op 'verzenden'. Binnen enkele minuten ontvangt u een bevestiging van uw inschrijving per e-mail. Indien u geen e-mail ontvangt, controleer dan alstublieft uw spambox. Klik op de onderstaande link om het formulier te openen:

KLIK HIER

Mocht het u onverhoopt niet lukken, neem dan contact op met ons bestuurslid Maurits Stoetzer via maurits.stoetzer@gmail.com.


Wij kijken uit naar uw komst op zondag 9 juni in Riche. De zaal opent om 13.00 uur en de presentatie begint om 13.30 uur.
Met vriendelijke groet,

Bestuur Historische Vereniging Nepomuk Boxmeer

 

Dinsdag 31 december 2024
12:00 uur

jaarprogramma 2024

Beste leden het aktiviteitenprogramma 2024 is ingevuld.

Afspraken volgen met de betrokken personen en of instanties.

Alle activiteiten betrekking hebben op 80 JAAR BEVRIJDING.

We starten met de jaarvergadering en daarna een boeiende presentatie op donderdag 21 maart 20.00 uur in de Nepomukkapel.

Met een vriendelijke groet

Het bestuur.

Agenda archief