1960 2015
1960
2015

Over Nepomuk

Het onderkomen van de Historische Vereniging Nepomuk Boxmeer is, sinds de oprichting in 1986, de kapel van Johannes Nepomucenus aan de Veerstraat te Boxmeer

Toen de Historische Vereniging  in 1986 in Café Kersten(De Bessem) aan de Markstraat te Boxmeer opgericht werd, zocht men ruimte om te vergaderen. Een naam voor de vereniging had men nog niet. Op de vraag aan de Gemeente Boxmeer of er in de Nepomukkapel vergaderd kon worden werd positief gereageerd. De kapel was in gebruik geweest als vergaderruimte van de Firma Hendrix, nu Nutreco. Het hele interieur zoals tafels en stoelen was nog in de kapel aanwezig en kon later belangeloos overgenomen worden.

Eenmaal aan het vergaderen moest er ook een naam voor de vereniging bedacht worden. Die lag eigenlijk voor al de hand en het werd dus NEPOMUK. eerst nog met een C achteraan NEPOMUC, maar op aandringen van dominee Hans van der Horst, die menigmaal in Tjechië in de plaats Nepomuk was geweest, werd besloten Nepomuk met een K achteraan te schrijven. Inmiddels zijn er 28 jaar vestreken en is de Historische Vereniging Nepomuk Boxmeer met zijn 210 leden een bloeiende vereniging die al zijn activiteiten in de Nepomukkapel organiseert. Maar wie was Nepomuk eigenlijk, u kunt het op deze site in het menu verder lezen.