Tentoonstelling Jad in Gemeentehuis
Tentoonstelling Jad in Gemeentehuis

Tentoonstelling Jad in Gemeentehuis

In 2015 deed onze vereniging een opzienbarende vondst in Israël: wij kwamen de Jad op het spoor afkomstig uit de Synagoge die in de Tweede Wereldoorlog gesloopt werd. Op deze website kunt u alles lezen over de achtergronden én de innemende geschiedenis die voortaan aan dit religeiuze object is verbonden.

Op Koningsdag 2016 werd de Jad voor het eerst aan de Boxmeerse bevolking gepresenteerd tijdens de bijeeenkomst voor gedecoreerden. Burgemeester Van Soest memoreerde daarbij het belang van Historisch Erfgoed. Hij haalde bij zijn presentatie de archeologische ontdekkingen op Sterckwijk aan. Ook werd een tijdcapsule uit 1959 geopend, die bij toeval ontdekt was in de 'eerste steen' die van het inmiddels gesloopte Gemeentehuis bewaard is gebleven.

Uitgebreid stond onze burgemeester ook stil bij de opzienbarende vondst van de Jad. Daarbij werd voor de eerste keer de Jad voor het publiek tentoongesteld. Zeker tot eind augustus zal de Jad in de ontvangsthal van het Gemeentehuis te bezichtigen zijn.

Wij zijn er trots op dat dit fraaie object nu weer een plaats heeft gekregen binnen de Boxmeerse gemeenschap.