Een nieuwe website

Woensdag 17 december 2014

We hebben een nieuwe website!

DE HISTORISCHE VERENIGING NEPOMUK BOXMEER BLAAST HET STOF VAN DE HISTORIE!

Wij doen per 17-12-2014 met onze website mee met de geschiedenis online prijs.

Stem op onze site door www.nepomukboxmeer.nl in te vullen op www.geschiedenisonlineprijs.nl  en beschrijf waarom u de site mooi vindt.

Fonds Maatschappelijke Betrokkenheid van de Rabobank.

Nepomuk deed samen met een aantal instanties en verenigingen mee aan de presentatie en probeerde met duidelijke beelden en teksten een gooi te doen naar de 1ste plaats. Het werd uiteindelijk een derde plaats en Nepomuk kon een vorstelijk bedrag tegemoet zien. Dit bedrag is besteed aan het ontwikkelen en bijhouden van een website. Het is gelukt.

De onderstaande tekst opgemaakt door voorzitter Dick Jetten spreekt voor zich.

`Wie respect heeft voor het verleden heeft ook respect voor het heden'

Als je de geschiedenis van Boxmeer kent, dan begrijp je hoe onze identiteit is gegroeid en wie we zijn. Je bent beter in staat om met deze kennis vooruit te blikken.

Geschiedenis is minstens zo boeiend als de toekomst; ze zijn nauw verweven aan elkaar.”

De Historische Vereniging Nepomuk Boxmeer houdt zich al 28 jaar bezig met de geschiedenis en identiteit van Boxmeer. Met maar liefst 200 leden hebben we ons bestaansrecht inmiddels bewezen.

Nepomuk blikt niet alleen terug op het verleden, maar richt haar vizier ook op de toekomst.We willen mensen stimuleren en prikkelen om via internet en met het gebruik van sociale media zich te verdiepen in de rijke historie van Boxmeer.

Zou het niet mooi zijn als onderwijzers met het digitale schoolbord de geschiedenis van Boxmeer in de klas een beeld kunnen geven en de jeugd daarmee een stukje culturele bagage?

Wat zou het fantastisch zijn als we de trots op het Boxmeerse erfgoed over kunnen brengen op een sterk groeiende groep mensen.

Nepomuk wil haar kennis en het archief van oud Boxmeer interactief gaan delen. Met behulp van nieuwe media en lokale websites willen we mensen uitnodigen en prikkelen om onze nieuwe website te komen beleven, en ervaringen en gegevens uit te wisselen.