Restauratieproject Nepomukkapel

Maandag 16 augustus 2021

Beste Leden de Coronaperikelen zijn helaas nog steeds niet voorbij. 

Hopelijk kunnen we volgend jaar weer onze activiteiten weer opstarten en zoals vanouds genieten van de te houden activiteiten gedurende het hele jaar 2022, want zo langzamerhand heeft het nu wel lang genoeg geduurd, maar goed we blijven waakzaam en veiligheid en gezondheid gaan voor alles, dat zult u begrijpen. Zodra het jaarprogramma 2022 klaar is krijgt u de convocaties weer thuis bezorgd, zoals u van ons gewend was.

Hieraan vooraf houden we de nodige besprekingen die dan resulteren in de samenstelling van het jaarprogramma 2022, mits de coronaperikelen in de winter niet weer de kop opsteken.

Vanaf vandaag 16 augustus 2021 tot medio november ondergaat onze Nepomukkapel een gedegen restauratie, zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant. 

Het stucwerk wordt aangepakt, de zolderverdieping en de bereikbaarheid ervan, de ventilator, de glas in lood ramen, het muurwerk buiten, voegwerk, evenals het straatwerk voor de kapel en niet te vergeten het torentje met de gietijzeren klok, dat wordt gerestaureerd. Al met al een gedegen operatie zoals u al aan het steigerwerk rondom de kapel kunt zien.

Binnen hebben we zelf de nodige maatregelen getroffen zoals het afdekken van de dozen met archiefstukken, boeken enz. en ook het afdekken van alle vitrines die naar het midden toe verplaatst zijn. Ook op het koor is alles van de muur af gezet zodat de restaurateurs niets in de weg staat.