BIJZONDERE ONTDEKKING door onze penningmeester Patrick Peeters

Zondag 07 maart 2021

Gezicht op Nijmegen vanuit Lent, detailopname in werkelijkheid 2*2 meter.

Alweer heeft onze penningmeester Patrick Peeters een schat ontdekt op zijn dagelijkse speurtochten op het wereldwijde internet van Japan tot Amerika en van Afrika tot Lapland. De laatste jaren zijn verschillende leden van onze vereniging op ontdekkingstocht gegaan naar Boxmeers erfgoed en hebben danook vaak succes gehad met het gevolg dat verschillende zaken weer naar Boxmeer zijn teruggekeerd.

Nu ze de smaak te pakken hebben zijn de speurtochten  uitgebreid naar voorwerpen in onze directe omgeving, waarbij soms een echte schatvondst wordt gedaan.

Naar aanleiding hiervan is ook een item op onze website opgenomen met de titel SCHATSURFEN, die in dit geval van toepassing is op het door Patrick Peeters gevonden schilderij van Nijmegen op een Amerikaanse veilingsite. Hij had ook het geluk om het schilderij te bemachtigen, hetgeen jammerlijk niet altijd lukt. Het schilderij "Gezicht op Nijmegen vanuit Lent "is een werkstuk van 2*2 meter, vervaardigd door een tot nu toe onbekende kunstenaar. 

Patrick zet zijn bijzondere speurtocht wat dit schilderij betreft voort, want wat is er nu mooier om het hele verhaal achter het schilderij te ontdekken, wij wensen hem succes.

http://www.gelderlander.nl/nijmegen/unieke-vondst-onbekend-schilderij-van-nijmegen-opgedoken-bij-amerikaans-veilinghuis~aa78b345/

Patrick Peeters kijkt vol bewondering naar zijn indrukwekkende vondst. Foto Ed van Alem voor De Gelderlander 06-03-2021

Schilderij 'Probably Paris' blijkt uniek tafereel uit Nijmegen | NOS, het verhaal bij de NOS