Brief aan de leden

Woensdag 13 maart 2024

Beste leden,
Voor het eerst in het bestaan van onze vereniging hebben wij ervoor gekozen om voor wat betreft het jaarprogramma er een ‘thema-jaar’ van te maken. Vrijwel alle activiteiten van dit jaar staan in het teken van
                                            80 jaar bevrijding 1944 – 2024
Juist omdat we nog steeds in staat zijn om de verhalen en ervaringen uit die tijd uit eerste hand te vernemen, denken we dat het extra waardevol is om aan de viering van 80 jaar bevrijding op deze manier aandacht te besteden.
Dankzij de toegezegde medewerking van verschillende personen die op dit gebied een brede expertise hebben opgebouwd, zijn we in staat geweest om zeer bijzondere activiteiten te organiseren. Daar zijn we zelfs wel een beetje trots op. Zo mogen we de Canadees Chris Labossiere als gastspreker ontvangen; zijn grootvader heeft in Boxmeer strijd geleverd en hij maakt onderdeel uit van de Board of Directors van het Juno Beach Center. Hij komt op uitnodiging van Guido Siebers (Auteur van het boek ‘Tot Frontgebied verklaard’) naar Boxmeer om daarna de herdenking in Normandië bij te wonen. Guido levert nóg een bijzondere bijdrage aan het jaarprogramma door de organisatie van de ‘Batllefield Tour’ door onze streek.
Ook vertonen we een unieke film en brengen we een bezoek aan het museum met de omvangrijke collectie van Tonnie Ebben in Groeningen.
We denken dat we met de activiteiten van onze vereniging een mooie bijdrage gaan leveren aan een bijzonder herdenkingsjaar en zien er naar uit om u te mogen begroeten.
Met vriendelijke groeten,
Bestuur Historische Vereniging Nepomuk Boxmeer