OPENING HEEMKAMER SAMBEEKS HEEM

Woensdag 20 maart 2019

OPENING HEEMKAMER SAMBEEKS HEEM zondag 31 maart 13.45 uur
 Foto
Na enkele maanden van timmeren, schilderen, poetsen en inrichten is de heemkamer van Sambeeks Heem in twee vertrekken van het Catharinaklooster aan de Torenstraat 41 in Sambeek klaar. 
Wij zijn erg blij dat Sambeeks Heem 35 jaar na de oprichting nu eindelijk een eigen onderkomen heeft en zijn historische activiteiten ten behoeve van de Sambeekse gemeenschap nóg beter kan gaan uitvoeren.
 Reden om alle Sambekenaren uit te nodigen voor een open dag op zondag 31 maart, waarin we willen laten zien wat we allemaal doen, in het verleden hebben gedaan en onze toekomstplannen willen toelichten.
Dat gebeurt in de kapel van het Catharinaklooster en uiteraard in de heemkamer, die een toepasselijke naam gaat krijgen. Deze naam zal worden onthuld door mevrouw Willy Hendriks, wethouder van cultuur van de gemeente Boxmeer.
 
Het programma van zondag 31 maart ziet er in het kort als volgt uit:
- 13.45 uur: ontvangst in de kapel, te bereiken via de achterzijde van het klooster, waar ook (beperkte) parkeergelegenheid is;
- 14.00 uur: welkomstwoord door René Klaassen, voorzitter van Sambeeks Heem; 
- 14.10 uur: onthulling van de naam van de heemkamer door wethouder Willy Hendriks;
- 14.30 uur:  historische markt in de kapel en in de twee vertrekken van de heemkamer;
- 17.00 uur: sluiting.

 We zien uit naar uw komst!
 Het bestuur van Sambeeks Heem.

Heemkamer Sambeeks Heem, vernoemd naar Jos Kuijpers die veel voor de historie van Sambeek heeft betekend en die helaas veel te jong is overleden.

https://www.sambeeksheem.nl/heemkamer-opendag-31-mrt-2019.html