Expositie van Antiquariaat ‘De Vrije Heerlijkheid’.

Zondag 20 mei 2018

Expositie Kunstgang woonzorgcentrum Sint Anna Boxmeer.

In de kunstgang bij de kapel in St. Anna zijn wisselende exposities te bezichtigen.

Van 6 april t/m 28 juni 2018 is er een expositie van Antiquariaat ‘De Vrije Heerlijkheid’.

Antiquariaat ‘De Vrije Heerlijkheid’ werd in oktober 2003 opgericht door Henk en Annie de Roover en is gevestigd in een historisch pand aan de Steenstraat 44 tegenover het Karmelietenklooster. Naast een voorraad van ca. 25.000 antiquarische boeken, die een weg vinden via internet over heel Nederland en Europa, is er door de tijd heen een collectie historische kaarten verzameld van Brabant en Nederland. Een keur van deze collectie wordt tentoongesteld.

Van de expositie maakt ook een religieus schilderij van de Limburgse kunstenaar Albin Windhausen deel. Dit majestueuze werk geeft een verbinding weer tussen een historisch stadsgezicht van Roermond en de religie. Ook is een historisch vaantje van Vaart (1948) te bewonderen.

Omdat met name ook het land van Cuijk en Noord-Limburg (Gennep) goed middels authentieke kaarten vertegenwoordigd is, lijkt het ons zinvol de expositie voor een breder publiek toegankelijk te maken.

De expositie is nog tot 28 juni a.s. te bewonderen ’s-Morgens tussen 9.00 en 12.00 uur en ’s-middags tussen 14.00-17.00 uur.

Omdat het hier een zorginstelling betreft kunnen groepsbezoeken niet worden toegestaan. U kunt zich melden bij de receptie die u zullen verwijzen naar de kunstgang.

Het adres van woonzorgcentrum Sint Anna is Veerstraat 49 Boxmeer (hoofdingang- rechterzijde kasteel Boxmeer.

Wij zijn verheugd hier te mogen exposeren en zien dit tevens als een bekroning op ons vijftienjarig bestaan in Boxmeer a.s oktober.

U bent van harte welkom!

H. de Roover