Silvia Millecam

Sylvia Maria Millecam (Den Haag, 23 februari 1956 – Nijmegen, 20 augustus 2001)

was een Nederlands comédienne, actrice, zangeres en presentatrice.

Silvia Millecam werd geboren als enig kind van kok Freek Millecam (+ 13 maart 1997) en diens vrouw Leny Noltenius van Elsbroek (+ 7 september 2013), en groeide op in een katholiek gezin. Toen ze twaalf was verhuisde het gezin naar Boxmeer. Millecam was vaak in de plaatselijke schouwburg te vinden, zag er Jasperina de Jong, Neerlands Hoop en Mary Dresselhuys en besloot naar de toneelschool in Maastricht te gaan.

Ze begon haar carrière in het theater, waar ze onder andere speelde voor Toneelgroep Amsterdam, Globe en het Publiekstheater. Vervolgens werd ze voor televisie ontdekt door Aart Staartjes, die haar in 1985 een rol gaf in de serie Geef je ouders maar weer de schuld. Ook speelde ze in de film Hector van Urbanus. Behalve Ook dat nog! en Knoop in je zakdoek, was Sylvia Millecam een van de presentatoren van deel 13 van Kinderen voor kinderen (waarin ze zelf het liedje de De tafel van dertien meezong), acteerde ze in de Sylvia Millecam Show en in Miss Millecam

Millecam was tot haar overlijden samen met Arnold "Nol" Willemsen. Eerder had ze een relatie met tekstschrijver Haye van der Heyden.