Wim Hendrix

Wim Hendrix (1896-1965)

Ondernemer

Wilhelmus Hubertus Hendrix werd geboren op 9 juli 1896 te Venray als zoon van Engelbertus Hendrix, molenaar, en Anna Maria Michels. Zijn bijnaam 'Wim de Körver' was een verwijzing naar de mandenmakerij van zijn grootvader. Op 16 juni 1925 trad hij in het huwelijk met Johanna Maria Catharina Reynen. Het echtpaar kreeg drie dochters en drie zonen. Wim Hendrix overleed op 6 juli 1965 te Nyon in Zwitserland.

Wim Hendrix was afkomstig uit een familie van molenaars, mandenmakers en handelaren in granen en zaden. Vader Bert Hendrix dreef lange tijd een graanmolen in Oirlo, een dorp bij Venray. Na het overlijden van zijn vrouw vestigde Bert Hendrix zich met zijn kinderen te Boxmeer, waar hij in 1903 hertrouwde met Sophia Maria Verplak. Wim verbleef na zijn lagereschooltijd twee jaar op een kostschool in België. Op jonge leeftijd verdiende hij de kost met het melken van koeien en verleende hij hand- en spandiensten voor zijn vader, die toen een handel in granen en zaden en andere agrarische producten bezat.

Na het overlijden van zijn vader nam Wim in 1925 het familiebedrijf over. Dit betekende het begin van de uitbouw van een onderneming die onder zijn leiding getransformeerd zou worden tot een concern van aanzienlijke omvang. Tegen het einde van de jaren twintig startte hij met het op grotere schaal mengen en verkopen van veevoer.