Museum van Postzegel tot Tank
Museum van Postzegel tot Tank

Museum van Postzegel tot Tank

Welkom bij Museum Van Postzegel tot Tank
De collectie van het museum bestaat vooral uit gebruiksvoorwerpen, uniformen en aanverwante spullen uit de periode rond de Tweede Wereldoorlog. Maar ook is er een flinke verzameling gebruiksvoorwerpen die ouder, soms veel ouder, zijn; zelfs tot uit de steentijd. Het accent van de verzameling ligt op voorwerpen en verhalen uit de omgeving oud gemeente Vierlingsbeek en direct daar omheen.

Een groot aantal voorwerpen is dan ook afkomstig uit deze omgeving; hier gevonden of gekregen van bewoners uit deze streek. Elk voorwerp heeft een eigen verhaal. Wanneer u een bezoek brengt aan het museum, krijgt u dan ook een persoonlijke rondleiding, waarbij ik het verhaal bij elk voorwerp, of dat nu getimmerd houten kruis van een oorlogsslachtoffer, een foto of een huls is, heel belangrijk vind.

Waarom de naam Museum?
Een postzegel is klein, kwetsbaar en van papier. Een tank is groot, onverwoestbaar en van staal. Alles, van postzegel tot tank, van de periode rond de Tweede Wereldoorlog, heeft grote verzamelwaarde voor het Museum! Kom kijken, er is teveel om op te noemen.