Gidsgroetersnetwerk
Gidsgroetersnetwerk

Gidsgroetersnetwerk

Het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk heeft in samenwerking met de gemeentes in het Land van Cuijk, ondernemers in de regio en veel vrijwilligers een groetersnetwerk opgezet. Speerpunten in dit beleid zijn onder andere het creëren van meerdere ontmoetingspunten bij ondernemers in de regio. Er is ook een website (heerlijke ontmoetingen), die men kan bezoeken.

Erik Jansen

Erik Jansen uit Cuijk is per 1 februari benoemd in de functie van Toeristisch Manager van het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk. Erik Jansen volgt Erna van de Ven op die op 31 januari 2015 haar rol als kwartiermaker volgens afspraak heeft afgerond.

Eerste ‘groeter’

Eerste ‘groeter’ Henk de Best uit Boxmeer legt uit hoe voor hem een en ander in zijn werk is gegaan en wat hem drijft in de keuze, die hij maakte.

“Ik hoorde tijdens het Nieuwscafé van de Gelderlander voor het eerst van de veranderingen, die op til zijn in het toerisme, met name waar het gaat om het opzetten van een groetersnetwerk. Een groeter trekt met een groep toeristen door zijn/haar dorp en vertelt allerlei verhalen over de bezienswaardigheden.”
“Behalve dat de toerist zich hierin kan verdiepen, gaat het er ook om de gast een aangenaam verblijf te bezorgen. Ik herkende mijzelf wel in het profiel van de groeter en ik heb me dan ook meteen aangemeld en inmiddels is al een promotiefilmpje gemaakt, waarop te zien is hoe ik enkele toeristen begeleid en informatie in Boxmeer geef bij onze Sint Petrusbasisliek, het kantongerecht, het karmelietenklooster en cultureel centrum de Weijer.

Gastvrijheid

“Zo’n keuze om groeter te worden komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. Ik ben mijn leven lang met plezier ondernemer geweest (in de slaapkamerbranche), maar toen ik tien jaar terug de zaak aan mijn dochter overdroeg, vroeg ik mij vooral af wat ik voor Boxmeer zou kunnen betekenen. Ik ben een geboren en getogen Boxmerenaar, ik heb me aangesloten bij het Heilig Bloedsgilde, bij de Historische Vereniging Nepomuk Boxmeer en ik ben trouw bezoekers van de Sociëteit Boxmeer”, vertelt Boxmerenaar De Best.
“Gastvrijheid staat bij mij hoog in het vaandel en zit misschien wel een beetje in de familie. Een dochter van mij volgde de Hogere Hotelschool. Een wereld ging voor mij open toen ik daar een keer op bezoek was.”

Naar een artikel uit De Weekkrant.