Kantongerecht Boxmeer
Kantongerecht Boxmeer

Kantongerecht Boxmeer

De Leden van de Historische vereniging Nepomuk brachten op woendag 20 janis 2016 een bezoek aan het Kantongerecht te Boxmeer.

Zoals u waarschijnlijk wel weet is het gebouw van het voormalige Kantongerecht onlangs verkocht en zal dit jaar gestart worden met de renovatie en krijgt het daarna een nieuwe invulling. Wij werden als leden van Nepomuk, dankzij de medewerking van de huidige eigenaar Guido Weijers, in de gelegenheid gesteld om het markante gebouw voorafgaand hieraan, te bezichtigen. Dat is een bijzonderheid, men kreeg de gelegenheid om het Kantongerechtsgebouw te bewonderen in de originele staat waarin het nu nog verkeert!

Men kreeg de  voormalige gevangeniscellen met de ‘luchtplaats’ voor gevangenen te zien, de oude rechtszaal en de zolder waar een authentiek en zeer bijzonder verwarmingssysteem is geïnstalleerd. Er was ook documentatie in te zien waaruit de (bouw)geschiedenis viel af te leiden. Wij zijn onze medeleden Willem en Truus Weijers- Schrijen dankbaar dat zij ons in de gelegenheid stellen om kennis te maken met het oude Kantongerecht Boxmeer…! Met dank aan Truus en Willem Weijers voor hun gastvrije ontvangst.

Door de fotoreportage krijgt u een mooie indruk van de binnenzijde van dit historisch bouwwerk.

Een bijzonder aspect trok de aandacht en wel een diepe waterput in de kelder van het gebouw.

Bekijk de video: https://youtu.be/4peKTgfeTeA