Gassels heem

Gassels Heem wil de gebruiken en gewoontes, verhalen en alles wat met ons dorp van doen heeft, van verleden tot heden, vast gaan leggen op papier en/of digitaal om dit voor onze gemeenschap en ons nageslacht te kunnen behouden en bewaren.

De term Heemkunde staat letterlijk voor kennis van je 'heem' ofwel kennis van je 'thuis' je omgeving.

Een heemkundekring houdt zich bezig met de geschiedenis van een dorp en/of gemeente o.a. onroerende en roerende goederen, waaronder het verzamelen van foto's, geboortekaartjes, trouwkaartjes, bidprentjes, krantenartikelen e.d.

Vaak komen mensen met het opruimen van het huis van alles tegen hebben zij de neiging om al die oude spullen weg te gooien. Als het betrekking heeft op Gassel laat het ons dan alsjeblieft weten, want weggooien kan altijd nog en als stichting Gassels Heem zijn we er blij mee.

Heeft u oude foto's? Laat het ons weten. We scannen de foto's en het origineel blijft in uw bezit.

Vele handen maken licht werk is een oud gezegde en dit geldt nog steeds. Er zijn diverse taken te verdelen en afhankelijk van de tijd en mogelijkheden kan dit opgedeeld worden. Te denken aan het verzamelen, ordenen en scannen van foto's, interviewen van mensen, meedenken en organiseren van tentoonstellingen en ga zo maar door. 

http://www.facebook.com/Gassels.heem/